32 Net Çağrı Merkezi Aydın Lokasyonu Açıldı
20 Mart 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 32 Net Çağrı Aydın lokasyonunun açılışına katıldı.

2015 yılından bu yana hizmet veren 32 Net Çağrı Merkezi’nin Aydın’daki açılış törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş katıldı.

Sayan: Teknolojiye Yön Veren Ülke Olma İddiasındayız

Programın açılışında konuşan UAB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, inovasyonun belirleyiciliğine dikkat çekti. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ülkelerin kaderlerini belirleyecek kadar güçlü olduğunu hatırlatan Sayan, “Bu dönem içerisinde yaşadığımız hızlı gelişim ve teknolojik ilerleme hepinizin malumudur. Ülkemizin 2G’den 4.5G’ye uzanan mobil hizmet yolculuğuna yakın bir zamanda 5G ve ötesi teknolojilerle devam etmesini beklerken çevirmeli bağlantıdan daha fazla fiber şebekeye ve fiber internet abonesine nasıl sahip olunacağına ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Ama artık sadece gelecek teknolojiyi bekleyen bir ülke olmak yerine teknolojiye yön veren ülke olma iddiasındayız.

Teknoloji bu denli hızla gelişirken göz ardı edilmemesi gereken çok önemli bir nokta var: bu teknolojilerin beraberinde getirdikleri ürün ve hizmetlerden son kullanıcıların memnun kalmasının sağlanması ve her türlü konuda kullanıcıların sorunlarının hızlı ve etkili bir şekilde çözüme ulaşması” dedi.

5G’nin 2020 yılında ticari olarak piyasalara girmesini beklediklerini dile getiren Sayan, “Cihaz üreticileri birbiri ardından 5G destekli yeni cihazlarının, çiplerinin tanıtımlarını yapıyorlar. Biz de Ankara’da Bakanlığımız öncülüğünde oluşturulan 5G Vadisi Açık Test Sahası’nda Türkiye’nin ilk 5G sinyallerini yayımladık. Dünyada dijital dönüşümü yaşatacak en önemli teknolojilerden birine, dünya ile eşzamanlı olarak geçmekten kıvanç duyuyoruz. Ancak bizim mesaimiz 4.5G’den 5G’ye geçmekle, şebekeyi tedarik edip kullanmaya başlamakla bitmiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun hedef gösterdiği 2023 Türkiye’sine koşar adım ilerlerken hem şirketlerimizin Endüstri 4.0’a hazır hale gelmesi hem de vatandaşlarımızın dijital dünyanın nimetlerinden en ileri seviyede istifade etmelerini sağlamak. Bunun için gayretle çalışıyoruz. Şüphesiz ki yaşanan bu gelişmelerin temelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı “Milli Teknoloji Hamlesi” yatıyor. 2023 yılına geldiğimizde tamamen yerli ve milli üretime kavuşturacak olan şey bu ülküdür” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Sayan: Bakanlık Olarak Tüm Kuruluşlarımızın Yanındayız

Bakanlık olarak gerçekleştirmek istedikleri vizyon konusunda tüm kurum ve kuruluşların yanında yer alacaklarını kaydeden Sayan, “Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretme ve güvenli bir iletişim kanalı tesis etmede çağrı merkezi sektörümüzün önemi çok büyük. Bugün, 6 milyar lirayı aşan büyüklüğe sahip çağrı merkezi, sektörü ülke ekonomimiz açısından da bir övünç kaynağıdır. Hâlihazırda 100 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan sektörün kıymetli oyuncularından 32 Net firmasını da bugün burada açacağı çağrı merkezi ile hem yeni iş imkânları yaratacağı için hem de çok kıymetli büyük firmalarımızın hizmetlerini tüketicilerle en üst kalitede ve yerli kaynaklarla buluşturacağı için tebrik etmek istiyorum. Ne mutlu bize ki 2015 yılının Mayıs ayında kurulmasına rağmen çağrı merkezi sektörüne güçlü bir adım atan 32 Net. akla gelen ilk markalardan biri olma özelliğini taşıyor. 800 kişilik uzman kadroya sahip olan 32 Net, bugün açacağı merkez ile hem 175 kişiye daha istihdam fırsatı sağlanacak, hem de ülkemizin çok değerli bankaları ve lider telekom operatörü Türk Telekom’a da son kullanıcıya ulaşmaları açısından destek verecektir” diye konuştu.

Sayan: Bize Öncü ve Zirvede Olmak Yakışır

Bakan Yardımcısı Sayan yerli ve milli üretimin hassasiyetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu sözleriyle aktardı: “Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde bir konuşmasında şu cümleleri kurdu. “Veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, bilişim teknolojilerinden yapay zekâya kadar her alanda kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız. Nasıl topraklarımıza hükmetmeden bağımsız olamazsak, teknolojiye hâkim olmadan bağımsızlığımızı sürdüremeyiz. Teknolojiyi sadece kullanan değil, tasarlayan, geliştiren ve üreten bir ülke konumuna gelmedikten sonra, hedefe ulaşamayız. Eğer teknoloji çok hızlı gelişiyorsa, bizim ondan daha hızlı hareket etmemiz, daha çok çalışmamız şarttır.” İşte bu cümleler 2023 hedeflerine nasıl ulaşacağımızı, Milli Teknoloji Hamlesini nasıl daha ileriye taşıyacağımızın yol haritası. İnanıyorum ki eğer inanır ve azimle çalışırsak teknolojinin merkezi olma hatta teknolojide trend belirleyen bir ülke olmamız önünde hiçbir engel yok.”

Sayan sözlerini, Türkiye’ye öncü ve zirvede olmanın yakışacağını söyleyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından açılış töreni yapıldı.