Bakan Yardımcısı Sayan: Bizim Tek Amacımız Ülkemizi Büyütmek
09 Mayıs 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Bakan Yardımcısı Sayan konuşmasında, Türkiye'nin büyümesi için yerli ve milli üretime ağırlık verdiklerini belirterek, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını temel bir politika olarak gördüklerini vurguladı.

Ekonomik büyümede yerli ve milli üretimin rolüne dikkati çeken Sayan, Bakanlık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu ve paydaşlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yerli ve milli teknolojiye ağırlık verdiklerini anlattı.

Böylece dışa bağımlığın negatif etkilerine, değişimlere karşı çok daha sağlam adımlar attıklarını aktaran Sayan, "Bizim tek bir amacımız ülkemizi büyütmek, gelişmesine katkıda bulunmak ve bunu yaparken de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu “Milli Teknoloji Hamlesi”nin güçlü vizyonunu arkamıza alarak tamamen yerli ve milli üretime ağırlık vermek" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Sayan, bilgi ve iletişim teknolojilerinin dönüştürdüğü alanlardan birinin de kamu sektörü olduğuna işaret ederek, kamu sektörünün sayısallaştırılması kapsamında, Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojilerinin ve daha özelde geniş bant internet altyapısının yaygınlaştırılmasını temel bir politika olarak gördüklerini bildirdi.

Dünyanın bir değişim sürecinden geçtiğine dikkati çeken Sayan, "Biz de Bakanlık olarak, inandığımız değerlere bağlı şekilde, her zaman kendimizi yenilemenin, geliştirmenin peşine düşüyoruz. Bunun için, dünyanın her bir noktasına ulaşmayı kendimize ödev edindik. Bildiklerimizi, tecrübelerimizi sizlerle paylaşırken, sizlerden de her zaman bir şeyler öğrenmeyi kar biliyoruz" ifadelerini kullandı.