Bakan Yardımcısı Sayan: Engelli Kardeşlerimize Hassasiyet Arttı
15 Mayıs 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen Engelliler Haftası Anma Pulu Tanıtım Toplantısı ve İşbirliği İmza Töreni'ne katıldı.

İmza Töreni’nde açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Sayan, PTT ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasındaki iş birliğiyle toplumsal duyarlılık temelli birçok ortak projenin hayata geçirileceğini belirtti.

Engellilere yardımcı olmayı, onlara hayatı kolay kılmayı görev edindiklerini dile getiren Sayan, Türkiye'nin engelli vatandaşlara sahip çıkma noktasında takdiri hak ettiğini söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde, engelli vatandaşlara ayrıcalıklı bir yaklaşım sergilendiğine işaret eden Bakan Yardımcısı Sayan, "Engelliler Kanunu'nun yürürlüğe girmesi, Anayasada engelli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılık ilkesinin hayata geçirilmesi, evde bakım uygulaması başlatılması ve evde bakım ücreti verilmesi, Türkiye genelinde ücretsiz seyahat uygulaması başlatılması… Benzer daha pek çok uygulama hükümetlerimiz döneminde başlatıldı. Bu sayede engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yükü önemli ölçüde azaldı" diye konuştu.

Sayan, bakanlık olarak engellilerin hayata daha fazla ve özgürce katılmaları noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini örneklerle anlattı. Kullanıcı sayısı 42 milyonu geçen e-Devlet'te engelleri kaldırma çalışmaları da yaptıklarına değinen Sayan, böylece engelli vatandaşların kamu hizmetlerini elektronik ortamda alabileceklerini bildirdi.

Engelsiz Çağrı Merkezi Projesi'yle dezavantajlı vatandaşların, işaret dili bilen e-Devlet Çağrı Merkezi çalışanlarıyla görüntülü görüşme imkânına kavuştuğunu hatırlatan Sayan, "Engelli kardeşlerimiz konusunda toplumsal duyarlılık-farkındalık arttığı oranda bireysel insani hassasiyetin arttığı bir gerçektir. Bu manada bugün tanıtımını yaptığımız Engelliler Haftası Anma Pulu’nun da oldukça büyük sembolik anlamı olduğu kanaatindeyim. PTT Genel Müdürlüğümüzün bu pulu, Engelliler Haftası'na özel olarak yapmış olması da ayrıca önemlidir. PTT ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında atılacak iş birliği imzasıyla, toplumsal duyarlılık temelli birçok ortak proje hayata geçirilecektir. İçinde bulunduğumuz Engelliler Haftası’nın engellilerimizle ilgili toplumsal duyarlılığı ve özveriyi daha da artırması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir hayat diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve imzanın atılmasının ardından Sayan e-PTT AVM üzerinden engelli ve yaşlıların yaptığı ürünlerden satın aldı.