Bakan Yardımcısı Sayan: Ülkemizin Yetenekli Gençlere İhtiyacı Var
06 Şubat 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Türk Telekom’da START” programına katıldı.

Önemli bir istihdam alanı oluşturan Türk Telekom, düzenlediği Genç Yetenek Programı “Türk Telekom START” ile gençlerin gelecek hayallerini gerçekleştirmesi için bir adım attı.

“Geleceğin de senin gibi ışıldasın” mottosu ile başlatılan programın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom’da tam zamanlı çalışmaya hak kazanan adaylarla bir araya geldi.

Uzun süreçlerden geçen gençleri tebrik eden Sayan, “Yüzyıllar boyunca bilim ve sanatın merkezi olan Anadolu toprakları ilham verici geçmişiyle önemli tarihi kimliklerin yetişmesine vatan olmuştur. Yetenekli nesillere ev sahipliği yapan bu toprakların önemli bir değeri de yüz seksen yıllık iletişim tarihiyle Türk Telekom’dur. Türk Telekom, 81 ilimizde binlerce çalışanıyla iletişim sektörünün ana unsurları olan, sabit ve mobil telekomünikasyon hizmetlerine ek olarak geniş bant, uydu, IPTV, haberleşme yazılımları gibi çok sayıda değişik alanda uzun yıllar boyunca başarıyla hizmet veren, söz konusu hizmetlere her geçen gün yeni hizmetler ekleyerek ürün, hizmet yelpazesini çeşitlendirmeye devam eden, hepimizin bildiği gibi toplumun bilgiye erişiminde önemli bir görev üstlenen ve ülkemizin ekonomik refahı ile kalkınmasına ciddi oranda katkı sağlayan bir grup” sözleriyle Türk Telekom şirketinin önemine değindi.

Türk Telekom’un yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Sayan, “Sektörde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine ek olarak geliştirdiği yerli ve milli ürünlerle ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak yolunda da önemli bir görev üstleniyor. Biliyorsunuz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği 2023 vizyonunun temelini de yerli ve milli üretim oluşturuyor. Her alanda olduğu gibi bilhassa teknolojide de bu düsturu kendimize şiar edinerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda ülkemizin çalışkan gençlerine ihtiyacımız var” sözleriyle yerli ve milli üretimin önemine dikkat çekti.

Sayan Bakanlık ve BTK olarak yaptıkları çalışmaları da şöyle sıraladı: “İşletmecilerimizin deneyimlediği hızlı teknolojik gelişmeler, rekabetçi ortam ve kamu kesiminin doğru yönlendirmesiyle bir araya geldiğinde yaşanılan gelişmeler, ülkemizin haberleşme istatistiklerine özellikle de geniş bant rakamlarına yansıyor. 2008 yılında sadece 6 milyon sabit geniş bant abonemiz varken 2018 Eylül sonunda 60,8 milyonu mobil olmak üzere 73,8 milyon geniş bant aboneye eriştik. 1 Nisan 2016 tarihinde ülkemizde kullanılmaya başlanan 4.5G hizmetinin abone sayısı, 2018 Eylül sonunda 69,3 milyonu geçmiştir. 4.5G hizmetini kullanabilenlerin sayısı ise yaklaşık 38,7 milyon olarak gerçekleşmiştir.

Fiber altyapı açısından ise, bir önceki yılın aynı döneminde 311.214 km olan fiber uzunluğu, 2018 yılı üçüncü çeyreğinde 345.275 km’ye ulaşmış ve %11 oranında bir artış gerçekleşmiştir.”

Gelecek nesillere yatırım yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Sayan, “Değerli kaynaklarla çevrili ülkemizde en çok yetenekli gençlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da ancak çalışmaktan ve üretmekten yorulmayan bir nesil ile sağlanabilir. Hayatınızda önemli bir dönüm noktasında olduğunuzu hatırlatmak isterim. Önünüzde acısıyla ve tatlısıyla geçecek uzun yıllar var. Değişen dünya şartlarında, iş hayatının dinmeyen temposunda bazen yorulacak bazen üzüleceksiniz. Ancak başarma azminiz ve bitmeyen enerjinizle Türk Telekom’u zirvede tutacağınızdan eminim. Bu konuda sizlerden beklentimiz çok yüksektir. Unutmayalım ki ülkemizin yenilik arayışı sürecine seyirci kalması mümkün değildir. Teknolojiye ve teknoloji üretimine katkımızın olmasıyla rakiplerimizden daha başarılı bir hale geleceğimiz aşikârdır. Kurum olarak tüm teknoloji paydaşlarını bir araya getirerek bir güç birliği oluşturmaya çalışıyoruz.

Bu bağlamda gerek Türk Telekom grubunun gerekse diğer işletmecilerimizin attığı her adımı dikkatle izliyor olası problemleri daha oluşmadan kaynağında çözerek işletmecilerimizi küresel rekabet için hazır hale getirmeye gayret ediyoruz” tavsiyeleriyle konuşmasını noktaladı.