Bosna Hersek-Türkiye Ortak BIT Forumu Başladı
08 Nisan 2019

Bosna Hersek Türkiye tarafından ortak düzenlenen BIT Forum'u Saraybosna'da başladı.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr.Ömer Fatih Sayan, Türkiye Cumhuriyeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurum Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna-Hersek Haberleşme Düzenleme Kurumu Genel Müdürü Predrag Kovac, ve bürokratlar katıldı.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan,"Türkiye ve Bosna Hersek'in bilgi iletişim teknolojileri alanındaki iş birliği artarak devam edecek"dedi.

Sayan, burada yaptığı açıklamada, forumun Bosna Hersek ile özellikle bilgi iletişim teknolojileri alanındaki iş birliğinin artırılması amacıyla düzenlendiğini ifade ederek "Türkiye ve Bosna Hersek'in bilgi iletişim teknolojileri alanındaki iş birliği artarak devam edecek. İletişim altyapısı diğer tüm sektörleri etkileyen yatay bir sektör. Eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, her sektörü oldukça fazla etkiliyor. İletişim altyapısına yaptığınız 10 birimlik yatırım, ülkelerin gayrisafi milli hasılasında (GYMH) bir birim yukarı kalkma olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.

 Bakan Yardımcısı Sayan: Otoyol projesi "dostluk yolu" 

Türkiye'nin son yıllardaki milli teknoloji hamlesiyle yerli ve milli ürünleri üretilebildiğini ve bunları ihraç edebildiğini vurgulayan Sayan, Bosna Hersek ve Türkiye'nin genç nüfus, siber güvenlik ve iletişim altyapısında ortak çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

Sayan, Türkiye'nin de desteklediği Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'ne değinerek "Bu aynı zamanda dostluk yolu. Bu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son derece önem verdiği bir proje. Projenin kısım kısım birleşmesi önemli. Bunların da bir an önce faaliyete geçirilmesi için Bosna Hersek ve Sırbistan ile görüşmeler belirli bir noktaya vardı" diye konuştu.