Bakan Yardımcısı Sayan: Amacımız İnsan Kaynağımız ile Birlikte Yerli ve Milli Üretimlerimizin Artmasıdır
29 Kasım 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, TÜRKSAT’ın girişimcilik projesi olan Yörünge Programı Kurum İçi Girişimcilik Lansmanı’na katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Sayan, yapılan her girişimin sadece ekonomik anlamda değil sosyolojik anlamda da toplumu önemli derecede ileri götürdüğünü belirtti. Sayan, “Dünya çapında çok uzağa gitmeden yakın bir tarihe baktığımızda bile yeni fikirlerin bazılarının çok büyük çığırlar açtıklarını görüyoruz. Özellikle internet ekonomisi temelli yeni iş modellerinin gelişiyor olması, yenilikçi ürün ve hizmetler sunan genç girişimcilerin önünü açıyor. Bugün hepimizin kullanmakta olduğu çoğu sosyal medya uygulaması bu gelişimin en güzel örneklerini oluşturuyor.” dedi.

 

Sayan, “Bu açıdan baktığımızda girişimciliğin daha fazla desteklenir hale gelmesi, içinde bulunduğumuz çağda elzem. Bu gereklilik belki her ülke için geçerli fakat bizim için daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz ülke olarak çok büyük hedefleri olan bir ülkeyiz. Çok şükür ki bunun için izleyeceğimiz “Milli Teknoloji Hamlesi” “Türkiye’nin Yüzyılı” gibi rehberlerimiz, İHAlar, SİHAlar, ATAKlar, GÖKTÜRKler, İMECEler üretecek yetenekte ve milli şuurda insan kaynağımız var. Amacımız hem insan kaynağımızın hem de buna bağlık olarak da yerli ve milli üretimlerimizin artmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Girişimcilerin eğitilmesinin ve desteklenmesinin önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı Sayan, “Gelişmişlik düzeyi, bilgi çağının hızla artan rekabet ortamında ayakta durabilmelerine bağlı ve bizler de bu sürecin kamu tarafı olarak yeri geldiğinde destekleyici, yeri geldiğinde yol gösterici yeri geldiğinde ise süreçleri başlatıcı bir konumda olmamız gerektiğinin farkındayız. Çünkü biz kamu tarafı olarak sadece finansal kaynakların bulunmasına değil bu kaynakların kullanacağı altyapının uyumlaştırılmasına, mevzuatın güncellenmesine ve girişimcilerin eğitilmesine de destek olmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Sayan, “Böylesine güzel çalışmalarla gençlerimizin yanında yer alıp onlar için olabilecek en iyi kaynakları, en güzel şekilde sunmaya çalışıyoruz. Ülkemiz gençlerinin diğer ülkelerin sahip olduğu hiçbir imkândan geri kalmadan yüreklendirilmesi amacıyla onları desteklemeye devam ediyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.