Bakan Yardımcısı Sayan PTT'nin Düzenlediği İftar Programına Katıldı
20 Mart 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, PTT'nin düzenlediği iftar programında sektör temsilcileri ve PTT çalışanlarıyla bir araya geldi.


İftar programında konuşan Bakan Yardımcısı Sayan, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki dönüşümün son 5 yılda baş döndürücü bir hıza ulaşğını belirtti. Sayan, çalışmalarının büyük bir bölümünün teknoloji alanındaki değişimleri tahmin etmek, takip etmek ve yönetmekten ibaret olduğunu vurguladı.

 

Sayan, “Bu durumda da çalışma takvimimizi sürekli olarak güncellememiz gerekiyor. Karşımıza teknolojinin bir getirisi olarak otomatik bir şekilde çıkan yeni fırsat ve yeniliklerden de en iyi şekilde yararlanmak ve onları kendi lehimize çevirerek kullanmak bizlerin yararına olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Yapay zekâ teknolojisinin dünya gündeminde önemli bir yer edindiğini belirten Sayan, "Dünya şu sıralar yapay zekâ ile çalkalanıyor. E-devlet uygulamalarından finans ve bankacılık uygulamalarına, elektronik ticaretten dijital medyaya, giyilebilir teknolojilerden robotik sistemlere, sosyal medyadan sanal gerçekliğe kadar hemen her alanda artı yapay zekanın hakimiyetiyle karşı karşıyayız. Bizlerin de bu çalışmaların gerisinde kalması mümkün değil. Yapay zekayı bütün çalışmalarımıza entegre ederek ilerlemek bizim elimizde." dedi.

 

Tecrübenin gelecek vizyonunu şekillendirmedeki önemine değinen Bakan Yardımcısı Sayan, "Bu noktada tarih, bugünü biçimlendirirken müracaat edilmesi gereken bir tecrübe birikimi. Bu nedenle, tarih ne kadar geriye gidiyorsa, tecrübe da o kadar büyük oluyor aslında. Tecrübe ise mesuliyetin ta kendisi. Tabiri caizse tecrübenin başarıdan başka seçeneği yok." ifadelerini kullandı.

 

Sayan, “Ne mutlu bize ki; PTT A.Ş., tecrübesini ve teknolojiyi bir araya getirerek bankacılıktan lojistiğe, kargodan e-ticarete kadar geniş bir alana yayıldı ve kendisini yenileyerek, dönüşüm sürecinin önemli bir parçası olmayı başardı. Birlikte nice seneler, çok daha güzel ve önemli işlere hep birlikte imza atacağız inşallah.”sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.