Bakan Yardımcısı Sayan: Yerli ve Milli Ürünlerimiz Bizim Varlık Sebebimiz
09 Şubat 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ve şirket yöneticileri Türk Telekom 2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.

 

Düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Sayan, “2023 yılını geride bırakırken, ülkemizin aydınlık geleceği için atılan adımların, belirlenen büyük hedeflerin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Türkiye Yüzyılı’nın kalkınmanın, teknolojinin ve dijitalleşmenin zirve yaptığını ve Türk milletinin tarih yazdığı bir dönem olacağını belirten Sayan, Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonu şüphesiz ki bu hedeflerin en iddialı ve en kapsayıcı olanı. Yani bizim vizyonumuz belli, hedeflerimiz net. Ülke ve millet olarak sahip olduğumuz tarihi miras, değerlerimiz, gücümüz ve potansiyelimiz bu hedeflerimizin çıkış noktası.” ifadelerini kullandı

 

Dijitalleşmenin her sektörde itici bir güç haline geldiğini söyleyen Sayan, “Mobil teknoloji son on yılda dijitalleşmenin başat aktörü olarak sektörümüzü çok güçlü bir trendin merkezine koydu. Mobil teknolojiler bugün sorumluluğumuz olmasının yanı sıra gelecek 10 yılı şekillendirmek için de bizlere fırsat sunuyor. Bu yönlendirmeyi başarmak için farklı şekillerde çalışmamız, iş birliklerini güçlendirmemiz ve ekosistemler inşa etmemiz gerekiyor. Türk Telekom olarak bu felsefeyle çağın gereklerine uyum sağlama kararlılığımızı her geçen gün güçlendiriyoruz.” dedi.

 

Sayan, “5G ve yeni nesil teknolojilerle geliştirdiğimiz ürünleri, küresel iş birlikleriyle dünya pazarlarına taşıyoruz. Bunun en önemli göstergesi de Türk Telekom'un uluslararası alanda kabul gören 67 patente sahip olmasıdır. Bu patent sayısı aynı zamanda şirketin teknoloji ve inovasyon alanında da önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

 

Bakan Yardımcısı Sayan: Bilgi Teknolojileri Alanında Yerli ve Milli Bir Ekosistem Oluşturmayı Hedefliyoruz

 

Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında sürdürülebilir, yerli ve milli bir ekosistem oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizen Bakan Yardımcısı Sayan, “Yerli ve milli ürünlerimiz bizim varlık sebebimiz desek mübalağa etmiş olmayız. Başarılı olmanın yolu, bu topraklarda her bir damla terin milli kalkınma için dökülmesinde yatıyor. Gözlerimizi kendi potansiyelimizden ve gücümüzden ayırmadan, yüreklerimizi vatan sevgisiyle doldurarak, milli üretimin bayrağını gururla taşımamız gerekiyor. Kalbimizdeki vatan aşkıyla, aklımızdaki yenilikçi fikirlerle, her alanda daha da güçleneceğimize olan inancım tam.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.