AKM Türk Telekom Opera Salonu'nun Açılışı Yapıldı
18 Mayıs 2022

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) içerisinde Türk Telekom Opera Salonu'nun açılış galası, spor, siyaset, kültür ve sanat dünyasından birçok ismin katılımıyla gerçekleştirildi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan AKM'de ihtiyaç duyulabilecek tüm iletişim altyapısının en modern teknolojiyle donatıldığını belirtti. Sayan, "Bu kapsamda Bakanlığımızın destekleriyle, Türk Telekom da başta fiber altyapısı olmak üzere, çağımızın iletişim teknolojisi 5G ile uyumlu bir şekilde bu altyapıyı tesis ederek, üzerine düşen görevi yerine getirmiş oldu" dedi.


Sayan, vatandaşların 5G'yi ilk kez AKM'de deneyimlediğini de söyleyerek, AKM'nin kültür ve sanatın aynı zamanda da teknolojinin kalbinin attığı bir yer olduğu yorumunu yaptı.


Türk Telekom olarak sadece bilgi iletişim teknolojilerinde değil, kültür, sanat ve eğitim alanlarında da hizmet ettiklerini dile getiren Sayan, "Fiber yatırımlara öncelik vererek, dijitalleşmeyi hızlandırmak, ülkeyi 5G'ye hazırlamak, interneti daha da arttırmak ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlamak üzere çalışmalarını yoğunlaştıran Türk Telekom, nesnelerin interneti, yapay zekâ ve bilgi iletişim teknoloji alanlarında yaptığı yatırımlarda ulaşımdan imalata, otomotivden sağlığa, eğitimden enerjiye pek çok alanda verimliliği artıran projeleri hayata geçiriyor. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin yanı sıra yerli ve milli ekonomik sistemi güçlendirecek iş birliklerine de imza atıyor. Türk Telekom, sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktan dolayı gurur duyuyor. Türkiye'nin değişen dijital dönüşümüne öncülük eden Türk Telekom, sanat ve teknoloji arasındaki bağı da sürdürmeyi, ülkemizin sanatına ve milli kültürüne sahip çıkmayı temel sosyal sorumlukları arasında her zaman gördü. Türk Telekom olarak sorumluluk alanımızın bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Yaklaşık iki saat süren galada İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın yanı sıra Cengiz Özkan, Dilek Türkan ve Mazhar Alanson sahne aldı.