Bakan Yardımcısı Sayan: Bulut Bilişim İş Yapış Süreçlerini Zaman Ve Mekândan Bağımsız Hale Getirdi
25 Şubat 2022

Vodafone Business’ın INBUSINESS Dergisi iş birliğiyle düzenlediği “Future of Technology” webinar serisinin ilki “Dijital Dönüşümün Anahtarı: Bulut’ta İş Yapmak” temasıyla yapıldı. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da katıldı.

Birincisi “Dijital Dönüşümün Anahtarı: Bulut’ta İş Yapmak” temasıyla gerçekleştirilen webinarda, dijital dönüşümün en önemli anahtarlarından olan bulut teknolojileri konusunda sektör paydaşlarının düşünce ve deneyimlerine yer verildi. Etkinliğe video ile katılan Bakan Yardımcısı Sayan, internet teknolojisinin yeni gelişmeye başladığı dönemden bu yana var olan bulut bilişimin iş yapış süreçlerini zaman ve mekândan bağımsız hale getirdiğini söyledi.

Sektör hakkında bilgiler de paylaşan Sayan, “Bulut bilişim pazarının 2021’de 445,3 milyar dolardan 2026’da 947,3 milyar dolara yükselmesi, küreselde yatırım hacminin de iki kat büyüyerek 2025 sonuna kadar 800 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bulut bilişim teknolojilerinin kullanımı salgın sürecinde daha da artmış olmakla birlikte bunu geçici bir etki olarak görmemek gerekiyor” dedi.

Pandemi ile iş yapış şekillerimizin de değiştiğini hatırlatan Sayan, “Kuruluşların maliyetinin düşmesi ve çalışanların iş verimliliği açısından konumdan bağımsız çalışma giderek kalıcı şekilde hayatımıza giriyor. Gelecekteki çalışma hayatının konuma bağlı olmayacağını söyleyebiliriz. Salgında evden çalışma modelini benimseyen şirketlerin bunu devam ettirme planları olduğunu da duyuyoruz. Bulutun bu imkânları tanıması nedeniyle Türkiye’de de bu sistemin önemli bir ölçeğe kavuşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.