Bakan Yardımcısı Sayan Bursa'da
03 Aralık 2021
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bursa’da temaslarda bulundu. 
Bakan Yardımcısı Sayan, programı kapsamında  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Bursa’da Makbule-Tevfik Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Böyle özel bir günde özel bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayan, “Bizim değerlerimizde, ihtiyacı olanın yanında olmak, gönülleri hoş tutmak ve gönül almak önemli bir yer tutar. İnsanımızın ihtiyaçlarına kulak vermek, zor zamanlarında destek olmak, çalacakları bir kapı olmak bizim hizmet anlayışımızın gereği olmuştur. Tüm kurumlarımızla, her kademede çalışanlarımızla insanımıza en iyi hizmeti götürme yarışında olan bir anlayışa sahibiz. Çünkü bizler insanlarımızın dertlerine çözüm oldukça mutlu oluyoruz. Yapılacak bu  merkez de özel gereksinimi olan kardeşlerimizin ihtiyaç duyacakları eğitim, fiziksel rehabilitasyon, psikolojik danışmanlık gibi hizmetleri alabilmeleri açısından güzel bir merkez olacak. Aynı zamanda sosyal bir ortam da sağlayacak” dedi. 
Engelli kardeşlerimizin gerek sosyal yaşamda gerekse de meslek hayatında daha fazla yer almalarının en büyük öncelikleri olduğunu dile getiren Sayan, “Biz beden veya uzuvlardaki engelin insanın önünde gerçek engel olmadığını biliyoruz. Fırsat verildiğinde başaramayacakları hiç bir şey olmadığını bize her zaman gösterdiler. Çok değerli sporcularımız bizlere sporun bir çok alanında büyük gurur yaşattılar. Milli sporcularımız başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar. Burada kardeşlerimiz şarkıları ile performanları ile gönüllerimizi fethettiler. Yeterki onlara fırsat verelim, yollarını açalım” çağrısında bulundu. 
Türkiye’nin “Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme”sini ilk imzalayan ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Sayan, “Gerek kanun seviyesinde gerekse diğer düzenlemelerle pek çok kurumumuz engelsiz erişim konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Bakanlık olarak bizler de görev alanımız itibarıyla kara, deniz ve havayolu, haberleşme alanlarında hizmetlerimizin erişilebilir olması için pek çok projeyi hayata geçirdik.  Bakanlık olarak önem verdiğimiz konuların başında her alanda engelsiz erişim bulunuyor. Gerek ulaşımda gerekse haberleşmede engelli kardeşlerimizin hizmetlerden faydalanabilmeleri için düzenlemeler yaptık, yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sayan, “Dijital dönüşümün hızla yaşandığı günümüzde toplumun her kesiminin elektronik haberleşme sektöründeki hizmetlerinden azami ölçüde faydalanabilmeleri için bilgi ve iletilişim hizmet ve ürünlerine erişilebilirlikte kolaylıklar ve avantajlar sağlıyoruz. Yapmış olduğumuz düzenlemeler ile sosyal açıdan desteklenmesi gereken vatandaşlarımız için elektronik haberleşme hizmeti aboneliklerinde asgari olarak %25 oranında ek indirim uygulanıyor. 2020 yılı itibariyle yaklaşık 800 bin engelli kardeşimiz bu hizmetlerden indirimli olarak faydalandılar. Çağrı merkezlerinde de engelli kardeşlerimizin öncelikli hizmet almalarını sağlıyoruz. İşletmecilerimiz görüntülü ve işaret dili bilen uzmanlar ile hizmet sunuyorlar.  Ayrıca, işletmecilerin internet sayfalarının erişilebilir yapıda olması konusunda da yükümlülük getirdik. Tabi bu hizmetler yeniliklerle daha da gelişmeye, ayrım ve engel gözetmeksizin bütün vatandașlarımıza ulașmaya devam edecektir” sözleriyle konuşmasını noktaladı. 
Bakar Yardımcısı Sayan, Türk Telekom Bölge Müdürlüğünü de ziyaret etti. Bölgedeki yatırımları ve gelişmeleri değerlendiren Sayan, burada gözlemlediği gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.