Bakan Yardımcısı Sayan TÜBİSAD’ın Toplantısına Katıldı
30 Nisan 2019

Bilişim Sanayicileri Derneği tarafından "Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri" açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın video mesajı gönderdiği, TÜBİSAD Başkanı Kübra Erman Karaca ve TÜBİSAD Bilgi Merkezi Komisyonu Başkanı Levent Kızıltan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TÜBİSAD tarafından hazırlanan "2018 yılı Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri" açıklandı.

Sayan, görüntülü mesajında, sektörün sürekli yenilendiğini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin diğer sektörlerin gelişimini etkileyen merkezi bir konumda olduğunu belirterek, bilişimin Türkiye ekonomisi için öneminin her geçen gün arttığına işaret etti.

Bilişim sektörünün, Sanayi 4.0'ı konuştuğu, savunma sanayinin insansız hava araçlarını kullandığı, yapay zekânın gündemi yoğun olarak meşgul ettiği bir dönemde, Türkiye'nin böyle bir sektörü ihmal etmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Sayan, şunları kaydetti: "Bilhassa savunma sanayinde kullanılan yerli ve milli ürünler göğsümüzü kabartıyor. Şüphesiz ki yaşanan bu gelişmelerin temelinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin büyük ve göz ardı edilemez bir etkisi var. Bu temeller üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Sektörün ve iç talebin doğru yönlenmesine katkıda bulunuyoruz. Yerli ve milli teknolojilerin gelişmesinde, özel sektör ve kamunun gücünü bir araya getiriyoruz. Biz geleceği tasarlamak zorundayız. Bilgi teknolojilerinin altın çağını yaşadığı günümüzde, kalkınmış ve refah içinde ülke istiyorsak büyük pastadan daha büyük bir dilim almamız gerekiyor."