Bakan Yardımcısı Sayan: Türkiye Yüzyılı Teknolojinin Yüzyılı Olacak
11 Ekim 2024

Marmara Fuarcılık ve MOBİSAD ev sahipliğinde MOBİSAD-IMEX Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Sektör temsilcilerini bir araya getiren fuarda, mobil iletişim sektörü ile ilgili yenilikler ve öneriler ele alındı.

Düzenlenen programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki Bakanlığın güçlü adımlarını ve rolünü vurguladı. Sayan, "Dijital dönüşüm sürecinde ülkemizin küresel rekabette edindiği konumu daha da ileriye taşımak için büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “Çok şükür ki bizim hedeflerimize ulaşmamız için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde inşaa ettiğimiz Milli Teknoloji Hamlesi gibi bir rehberimiz var.  Milli Teknoloji Hamlesi, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını sağlamak ve küresel rekabette daha güçlü bir yer edinmesini hedefliyor. Bizler de bu amaç doğrultusunda önemli projeler hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sayan, yerli teknolojilerin önemini vurgularken şu sözlere de değindi: Teknolojik gelişim ve yenilik arayışlarımızda da bilgiyi en başa koyarak bu anlayışla hareket ediyoruz. Dışa bağımlılığı azaltma hedefimiz, teknoloji ve bilgi üretiminde kendi potansiyelimizi keşfetmek ve kendi kaynaklarımızla ilerlememiz gerektiğini bize her seferinde daha net bir şekilde hatırlatıyor. İşte bu yüzden yerli ve milli teknolojilere yönelmek, aslında kendimize dönüp bakarak, aradığımız gücü ve çözümleri kendi içimizde bulmamızı sağlıyor.”

Sayan, 5G teknolojisi konusundaki atılımlara da değindi. 5G’ye mümkün olduğunca yüksek oranda yerli ürün kullanarak geçiş yapmanın temel hedefleri olduğunu vurgulayan Sayan, “5G teknolojisi, yüksek hızlı internet erişimi, düşük gecikme süreleri ve büyük veri transferi kapasiteleri ile sanayi ve ticaretin dönüm noktalarından biri olacaktır. 5G’ye mümkün olduğunca yüksek oranda yerli ürün kullanarak geçiş yapmak, kritik bileşenleri millileştirmek ve bu doğrultuda kendi güvenilir altyapımızı oluşturmak temel hedefimiz. Bu yolda azimle ilerlerken, rekabeti ve bağımsızlığı artıracak projelerimizle dünyada bayrağımızın en önlerde dalgalanmasını sağlayacağız. Her zaman söz ettiğimiz üzere “Türkiye Yüzyılı, Teknolojinin Yüzyılı olacak” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.