Bakan Yardımcısı Sayan: “Türkiye Yüzyılı” Vizyonuyla Teknoloji Çalışmalarına Devam Ediyoruz
23 Kasım 2022

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan TUYAD Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Sayan, uydu teknolojilerinin öneminden bahsetti.

Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği’nin Yönetim Kurulu Toplasında konuşan Sayan, bilgi ve iletişim teknolojilerinin baş döndürücü hızına değindi ve tarihin en önemli icatlarından biri olan telefon kullanımının günümüzde 8 milyar kişi olduğunu ve bu rakamın 2023 yılında 8 milyarı aşacağı ifadelerini kullandı.

Sayan, günümüzde teknolojinin gelişimiyle birlikte hayatın her alanında akıllı robot kullanımın arttığını belirtti ve bilişim teknolojilerinin getirdiği akıllı cihazların dünyanın en büyük pazarı haline geldiğini söyledi.

“Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla gerçekleştirilen Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin teknoloji pazarındaki iddiasını vurgulayan Sayan, “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize uygun bir “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuz yolunda devamlılık, daim olma ve kendine yetme amacıyla büyük bir gayretle sağlık, sanayi, eğitim ve teknoloji gibi birçok alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ülke haberleşmesinin sağlanmasında uydu teknolojilerinin öneminden ve gelişiminden bahseden Bakan Yardımcısı Sayan, “GEO, LEO ve MEO uydular üzerinden 3G, 4G ve 5G entegrasyonunun sağlanması ve bu doğrultuda sürdürülen çalışmalar, yeni uydu teknolojilerinin umut verici geleceğine işaret ediyor” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Uydu Teknolojileri Ülkelere Büyük Avantajlar Sağlıyor

Uydu teknolojilerinin dünya genelinde sağladığı avantajlara da değinen Sayan, ”Uydu teknolojileri; siyasi, stratejik, askeri, teknolojik ve ekonomik alanlarda önemli avantajlar sağlamakla birlikte iletişim, navigasyon ve dünyanın gözlenmesi alanında da çok önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu.

Sayan konuşmasında, iletişim teknolojilerine yapılan yatırımlarda yerli ve milli olmanın öneminden bahsetti ve bu konuda yapılan çalışmalara destek vereceklerini sözlerine ekledi. Bakan Yardımcısı Sayan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli üretim omurgasına dayanarak belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmak için hepimize büyük görevler düşüyor” sözleriyle de gelecek nesillere çok daha üretken ve refah içerisinde yaşayan bir Türkiye miras bırakmayı hedeflediklerini ifade ederek konuşmasını noktaladı.