Bakan Yardımcısı Sayan Vodafone’un Yeni Merkezinin Açılışına Katıldı
23 Ekim 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Vodafone’un Ankara’daki yeni merkezinin açılış törenine katıldı.

 

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun da katılım sağladığı açılış töreninde konuşan Bakan Yardımcısı Sayan, Vodafone’un iş sürekliliği ve kesintisiz iletişim hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği yatırımlardan bahsederek, “Biz her bir yatırımın, sadece ekonomik değerini temsil etmekten öte, ülkemizin teknolojik dönüşümünde kritik bir role sahip olduğuna inanıyoruz. Bu bakış açısıyla, Vodafone'un Ankara'da gerçekleştirdiği bu yeni yatırımı sadece bir iş yeri olarak değil, aynı zamanda ülkemizin teknolojik geleceğine yön veren bir adım olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Yapılan her yatırımın Türkiye’nin sadece ekonomik değil aynı zamanda teknolojik gelişimine de katkıda bulunduğunu belirten Sayan, “Vodafone tarafından gerçekleştirilen bu yatırım, sadece bir firmanın büyümesi anlamına gelmiyor. Bu yatırım, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin bir parçası olarak, ülkemizin teknolojik dönüşümüne ve inovasyonuna katkıda bulunmak üzere ben de varım dediklerini bize gösteriyor. Özellikle 5G teknolojisinin kapıda olduğu ve artık 6G teknolojisini konuşmaya başladığımız bu dönemde, bu tür yatırımların ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

İnovasyon ve teknolojiye yapılan yatırımların sadece şirketlerin değil, ülkelerin de rekabetçiliğini arttıracağına değinen Bakan Yardımcısı Sayan, “Vodafone'un yaptığı bu yatırım, hem sektöre hem de Türkiye'ye ciddi katkılar sağlayacak. Bu sebeple Vodafone'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemiz adına başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.