“Gelecek İçin Tohumlar” Projesi’nin Açılış Toplantısı Yapıldı
10 Eylül 2021

Huawei’in teknoloji ve kültür alanındaki eğitim projesi “Gelecek İçin Tohumlar” projesinin Türkiye açılış toplantısı yapıldı.

Huawei öncülüğünde düzenlenen “Geleceğin Tohumları” programı Çin kültürünün öğrenilmesi amacıyla düzenleniyor. Dünya genelinde binlerce öğrencinin katıldığı programın Türkiye açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, programın başarıyla yürütüldüğünü ve bu projenin içinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin programa 2015’te dâhil olduğunu hatırlatan Sayan, “Her yıl 10 öğrencimiz katılım sağlayarak Çin’de 2 hafta süren eğitimler alıyorlar. Bu eğitimler sırasında Huawei’nin araştırma ve geliştirme bölümlerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirerek teknolojiyi deneyimliyorlar. Ayrıca, Çin kültürünü tanıma fırsatı da buldukları program, kültürlerin kaynaşması açısından da katılımcılar,  ülkeleri için adeta elçi görevini üstleniyorlar” şeklinde konuştu. 

Bakan Yardımcısı Sayan: Bu Program Yetenekli Gençlerimize Önemli Katkılar Sağlayacak

Programa 40 Türk öğrencisinin seçildiği bilgisini paylaşan Sayan, “Program giderek büyüyor ve bu yılki programa ülkemizden 50 üniversite öğrencisi ve 20 lise öğrencisi katılım sağlayacak.  8 gün süre ile canlı ve önceden kayıtlı kursları takip edecekler. 5G, Yapay Zekâ, Bulut Bilişim, Liderlik gibi konularda eğitimler alacaklar. Bu değerli programın bilişim alanında yetenekli gençlerimizin bilgi ve becerilerine önemli katkılar sağlayacağına ve katılımcı ülkeler ve kültürler arasında var alan işbirliğin daha da güçleneceğine inanıyorum. Programa katılım sağlayacak gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Sayan ülkeler arasındaki güçlü işbirliği ve dostluğun, bilişim alanında da böyle güzel projelerle daha da güçlenmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.