Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu Tamamlandı
18 Ağustos 2022

BTK Akademi ve Huawei Ar-Ge ortaklığında düzenlenen “Kodlama Maratonu” tamamlandı.

BTK Akademi ve Huawei Ar-Ge ortaklığında gerçekleşen “Kodlama Maratonu”nun açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, günümüzde kodlamanın lüksten ziyade zaruret olduğunu dile getirdi. BTK Akademi’de Türkiye’ye teknoloji alanında çağ atlatacak, ekonomik olarak çok daha iyi noktalara gelmemizi sağlayacak yazılımcıların mühendislerin yetiştirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Sayan, Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ve bizler için son derece önemli bir rehber olan “Milli Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda ülkemiz, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe her geçen gün daha da ivmelenen büyüme hızıyla ağırlıklı olarak yazılım üreten, ihraç eden ve bundan ihracat geliri elde eden bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu durum Türkiye adına oldukça gurur verici bir konum oluşturmaktadır. İşte bu gurur verici ve umut vaat eden konumun devamlılığını sağlamak adına yazılım konusunda her geçen gün hedef büyütüyoruz, kendimizi geliştiriyoruz ve en üst lige çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Sayan: En Önemli Değerlerimiz Gençlerimiz

Konuşmasında gençlere seslenen Sayan, “En önemli değerlerimiz olan sizler; üreten bir nesil olma yolunda azimle, kararlılıkla ilerliyorsunuz, bilgisayarda bastığınız her tuş, sizleri “Yapay Zeka Mühendisliği”, “Blockchain Uzmanlığı”, “Robot Teknisyenliği”, “Veri Madenciliği” ve “Yapay Zeka Öğretmenliği” gibi geleceğin mesleklerine adeta adım, adım yaklaştırıyor. Bizler geleceğin yazılım sektörü üzerinde şekilleneceğinin idrakinde olmakla birlikte “geleceğin” aslında sadece ve sadece sizlerin ellerinizde olduğunun da farkındayız. Bu nedenle bugün burada toplanmamıza vesile olan “Kodlama Maratonu” gibi etkinliklerin yanı sıra gençlerimizi ve çocuklarımızı yazılım konusunda geliştirmek, istihdam edilmelerine katkıda bulunmak adına birçok faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Bu noktada ana hedefimiz, ileri kodlama bilgi ve becerisine sahip çok sayıda nitelikli insan kaynağına sahip olarak sektörde ihraç potansiyeli yüksek, “yüksek katma değerli” teknolojik ürünler geliştirmek. “ dedi.

Başkan Karagözoğlu: Yazılım Alanında Yetişmiş İnsan Kaynağı İhtiyacı Öne Çıkıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da ödül törenine katıldı. Bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında yer aldığını ve bu alanda yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Karagözoğlu, “Günümüzde bilişim teknolojileri ve özellikle yazılım alanında yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı giderek öne çıkıyor. Eğitimden üretime, bankacılıktan, otomotive, sağlığa ve güvenlik hizmetlerine kadar her alanda hizmetlerin dijital ortamlara aktarılması ile yazılım alanına olan talep de artıyor. Yazılım sektörü teknoloji ve bilgi odaklı yeni ekonomik düzenin önde gelen sektörlerinden biri haline geliyor. Türkiye gibi genç nüfus ve gelişme potansiyeline sahip ülkeler için ise önemli avantajlar sunuyor.” dedi.

Ülkemizde bilişim sektörünün daha ilerilere taşınmasında ulusal ve uluslararası işbirliklerinin öneminden bahseden Karagözoğlu, “Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında özellikle insan gücünü yetiştirme konusunda ülkelerimiz arasında ikili işbirliğini önemsiyoruz. BTK Akademi bünyesinde Huawei ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz “Yapay Zeka” ve “Huawei Mobil Servisleri (HMS)” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen ödüllü kodlama yarışması ve  “Huawei Ar-ge Kodlama Maratonu” bu alanda işbirliğimizin güzel örneklerini oluşturuyor. Gençlerimizin yoğun katılım gösterdiği Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu’na katkılarından dolayı Huawei yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından maratonu başarıyla tamamlayarak dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi.