Sayan: Geçmişten Alınan Dersler Geleceğin En Önemli Anahtarı
14 Aralık 2022

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde, “BTK Akademi Kariyer Zirvesi 2022” etkinliği kapsamında “Başarı Hikayeleri Oturumu” düzenlendi. Panele moderatörlük yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, gençlere kariyer inşası için önemli tavsiyelerde bulundu.

BTK Akademi tarafından kariyerlerinin başında olan gençlerde farkındalık oluşturmak, kariyer hedeflerine ulaşmada rehber olmak üzere düzenlenen etkinlik “Başarı Hikayeleri Oturumu” ile devam etti. Oturumun moderatörlüğünü Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yönetti.

Gençlere iyi bir kariyer planı için ipuçları veren Sayan ve konuşmacılar, kişisel kariyer yolculukları ve sosyal yaşamları konusundaki deneyimlerini etkinliğe katılan konuklarla paylaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çatısı altında düzenlenen bu tarz etkinliklerin önemine vurgu yapan Sayan, ”Amacımız gençlerimizi, Türkiye’nin ve Dünya’nın önde telekomünikasyon, kargo ve e-ticaret gibi sektörlerin CEO’ları, yöneticileri ve uzmanlarını bir araya getirmektir. BTK olarak daha önce özellikle gençlere yönelik pek çok etkinlik düzenledik. Düzenlendiğimiz bu etkinlikler neticesinde birçok gencimizin eğitim süreçlerindeki imkânlarından ve fırsatlardan en üst düzeyde faydalanması konusunda bilinçlendirmesine katkıda bulunduk. Pek çok gencimiz, düzenlediğimiz bu tarz etkinlikler sayesinde; farklı kurum ve kuruluşlarla, şirketlerle doğrudan iletişim kurma fırsatını yakaladı. Bu durumu gençlerimizin kariyer planlamasını doğru bir şekilde oluşturması açısından oldukça önemli görüyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin telekomünikasyon alanında sağladığı başarılara da değinen Sayan; Türkiye telekomünikasyon alanında Avrupa ve Amerika ile kıyas edildiğinde takdir edilesi bir noktada. Sadece siber güvenlik endeksi değerlendirmelerine baktığımızda Avrupa’da 4. Dünya’da ise 16 sıradayız” dedi.

Haberleşme ve internet yaygınlığı konusunda Türkiye’nin dünyada en iyi noktalardan birinde yer aldığını belirten Bakan Yardımcısı Sayan, gençlere güvendiğini ve gençlerin bu bayrağı çok daha üst sıralara taşıyacağına olan inancını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ortaya konan “Türkiye Yüzyılı” vizyonu kapsamında iletişim sektörüne yapılan yardımların tüm hızıyla devam edeceğini açıklayan Sayan, Türkiye Yüzyılı ve gelecek yüzyılların başarıya ulaşmasında gençlerin, milli ve yerli üretim bilincine sahip olmasının sağlayacağı avantajlara vurgu yaptı. Sayan, bu noktada geçmişten alınan derslerin, geleceği şekillendirmekteki en önemli anahtar olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen panelde iletişim sektörünün önde gelen firmalarının yöneticileri de gençlere de kariyer planlaması, başarıya ulaşmak ve işe alım süreçleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan moderatörlüğünde yapılan oturuma; Vodafone Ceo’su Engin Aksoy, Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir ve Türk Telekom Ceo’su Ümit Önal katıldı.

BTK Akademi Kariyer Zirvesi 2022 kapsamında düzenlenen oturum, soru-cevap etkinliği ile son buldu.