Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi Protokolü İmzalandı
12 Kasım 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Haberleşme Genel Müdürlüğü ile Türksat AŞ arasında "Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Otomasyon Projesi"ne ilişkin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Dr. Ömer Fatih Sayan da katıldı. Sayan, törendeki konuşmasında, belirli bir seviyeye ulaşan projenin, kamuoyuna duyurulması ve çalışmalara bir an önce başlanması için ilgili taraflarla bir araya gelindiğini belirtti.

Son 19 yılda akıllı ulaşım sistemleri alanında yaşanan dönüşüme dikkat çeken Sayan, söz konusu alanda yürütülen çalışmaların bundan sonra Haberleşme Genel Müdürlüğü koordinasyonunda devam edeceğini, Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun şekilde strateji belgesinin ve eylem planının hazır olduğunu ifade etti.

Sayan, AUS konusunda sistem mimarisinin ve stan​​​​​​​dartların belirlenmesinin önemine de değinerek, yerli ve milli haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için ilgili firmalara Ar-Ge projeleri için kaynak sağlandığını bildirdi.

2023 vizyonunun önemine de işaret eden Sayan, taraflardan, 24 ay olarak öngörülen proje takviminin hızlandırılarak daha kısa bir sürede tamamlanmasını istedi.